» Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling, cilde nüfuz ettirilen kimyasal ilaçlar yardımıyla deriyi soyma ve canlı deriyi ortaya çıkarma işlemidir. Kimyasal peeling işlemi kesinlikle uzman ellerde yapılması gereken bir işlem olup, yanlış uygulandığında daha fazla lekenme ve cilt yanıklarına sebep olabilir.
Kimyasal peeling ilaçlarının içeriğinde meyve asitleri ve bazen salisilik asit vardır. Bu asitler cilde uygun oranda uygulanır ve ciltte temas süresi beklendikten sonra temizlenir. Kimyasal peeling yapan ajanlar ciltte kontrollu bir soyma işlemi ve hücre yenilenmesini arttırır.

Kimyasal Peeling Tipleri

Kimyasal peeling tipleri uygun cilt analizi yapıldıktan sonra problem belirlendiği zaman sizin cilt yapınıza göre belirlenir. Kimyasal peeling çeşitleri kabaca :

• Yüzeysel kimyasal peeling
• Orta derecede derin olan kimyasal peeling ( TCA ) ,( en çok uygulanan tip )
• Derin kimyasal peeling

Kimyasal Peeling Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Kimyasal peeling sadece cilt lekelenmesi için kullanılmaz. Asıl amaç cildi soyarak cildin yenilenmesini sağlamaktır. Kimyasal peeling ile yüzeyel kırışıklıklar ve renk dengesizlikleri de rahatlıkla tedavi edilebilir.
Aynı zamanda sivilce izleri ve siyah noktaların tedavisinde de kullanılabilir. Ancak mevcut izleri tamamen yok etmez ama azaltır. Beklentiniz tamamen yok olması ise bu tedavi seçeneği size çok uygun olmaz.
Aynı zamanda da cilt sağlığı için gerekli olan maddeleri deri altına daha kolay geçirir ve emilimlerini sağlar.

Kimyasal Peeling Nasıl Uygulanır ve Kimlere Uygulanabilir?

Kimyasal peeling için kullanılacak ürün fırça yardımı ile temiz cilde uygulanır. Belli bir süre bekletildikten sonra bu ilaç deriden temizlenir ve masaj ile nemlendirici krem ve güneş koruyucu kremler kokteyl edilerek uygulanır.
Bu işlem,
• Hamile olmayan, emzirmeyen kadınlarda
• Akne ve sivilce problemi aktif olmayan ve başka enfeksiyonel sorunu yaşamayanlara
• İlaç tedavisi tamamlananlara uygulanabilir. Bunun dışında deri üzerinde problemler yaratabileceği için olası riskleri önlemek adına bu kriterlere uymayan hastalara başka çözümler önerilir.
Kimyasal peeling işlemi cilt temizliği yapıldıktan sonra uygulanır ve uygulama sonrası ölü derinin soyulması ile alttan taze yenilenmiş cilt gelir ve daha parlak daha pürüzsüz bir cilt oluşur. Kimyasal peeling işlemi tek seanstır ancak 2-3 ayda bir yenilebilir ve başka tedavilerle kombine edilebilir.

Kimyasal Peeling İşleminin Öncesi ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimyasal peeling işleminden önce cildin kesinlikle temiz olması gerekmektedir. Öncelikle cilt makyaj ve benzeri kalıntılardan arındırılır ve kimyasal peeling işlemi öyle yapılır.
Kimyasal peeling uygulaması bittikten sonra cilt dış etkilere çok açık olur. Çünkü, ölü deri soyulmuş olur ve alttan yeni çıkan cilt korunmasızdır, güneşten, hava kirliliğinden çok daha kısa sürede etkilenir.Bu sebeble kimyasal peeling işleminden sonra güneş koruyucu mutlaka kullanılmalı ve çok fazla güneş etkisinde kalınmamalıdır.

Sağlığınız ve güzelliğiniz için doğru sayfadasınız. Aşağıdaki formu doldurun, size en kısa sürede ulaşacağım. WhatsApp’tan da benimle direkt olarak iletişime geçebilirsiniz.
gorkem-caliskan-whatsapp0553 867 40 01

    Yazan : Op. Dr. Görkem Çalışkan
    Tarih : 16/04/2018
    2019-03-06T08:18:30+00:00

    İletişim Bilgileri

    Adres
    Mansuroğlu Mah. 1593/1 Sok. No:6/S Lider Centrio İş Merkezi
    C Blok Bayraklı / İZMİR

    Telefon
    0553 867 40 01

    E-Mail
    drgorkemcaliskan@gmail.com

    Hemen Ara WhatsApp